Sluiten de werkprocessen binnen uw bedrijf of organisatie goed aan bij uw doelstellingen? Het loont de moeite om de processen in kaart te brengen en aan te scherpen met behulp van procesoptimalisatie. Meer effectiviteit en efficiëntie kunnen leiden tot kostenbesparingen, een hogere winst en een grotere klantgerichtheid.

Valkuilen procesoptimalisatie

Het duidelijk vastleggen van uw werkprocessen maakt ze beter beheersbaar, overdraagbaar en meetbaar. U krijgt inzicht in best practices en het wordt eenvoudiger om stroef lopende processen bij te sturen. Maar een nieuwe inrichting van processen moet wel matchen met de middelen, het ontwikkelingsniveau en doelstellingen van uw organisatie. En de veranderingen mogen natuurlijk geen nadelige effecten hebben op de resultaten, de veiligheid en de betrouwbaarheid.

LEAN, SixSigma en boerenverstand

Bij QualityPortal hebben we jarenlange ervaring met procesoptimalisatie bij overheidsinstellingen en (inter)nationale bedrijven. Met behulp van en gezond boerenverstand en praktische optimalisatiemethodes als LEAN, SixSigma bekijken we, samen met u, hoe de werkprocessen slimmer kunnen worden ingericht. En hoe we voldoende draagvlak bij uw medewerkers creëren, zodat de procesoptimalisatie geen papieren tijger wordt.

We vertellen u graag meer in een vrijblijvend gesprek